lunes, 23 de marzo de 2009

PRIMA INTROITUS

Aquí comencem una nova etapa. El Calix Permixtio però en català i només amb histories de Barcelona i Catalunya. Com vam dir al primer post del Calix, el nom en llatí venia a voler dir alguna cosa semblant a Calaix de Sastre, fent paràfrasis de l’obra de l’inefable baró de Maldà. Aquest cop el nom del post es un joc fonètic amb el nom de Calix Permixtio, ja que fonèticament tenen una semblança, però en el fons també podríem dir-ne que vindria a significar el mateix.

I en aquest “Prima Introitus” d’aquest blog també vull fer una declaració d’intencions.

La idea d’escriure un blog d’històries i en català, tenint ja un altre, es ben senzilla. En l’altre blog parlo de coses més generals i que abasten tot el món. En canvi en aquest penso focalitzar-me a Barcelona i Catalunya, evitant dintre del que pugui, fer escrits sobre temes aliens a aquests. Es a dir, escriure sobre les nostres histories com a país i com a ciutat, parlant sobre casa nostra per a tothom.

Per altra banda està l’idioma. Crec que parlar sobre la teva ciutat i el teu país en una llengua que no es la que oficialment es parla que aquests llocs, és, per a mi, un xic incoherent. Altra cosa seria que no sabés l’idioma, llavors si estaria acceptable que ho fes. Però sabent-ho es imperdonable no fer apologia de la llengua, i més quan aquesta està tan necessitada d’ús a casa nostre, ja que el nouvinguts aportant més influència castellana al no parlar adequadament el català (per les raons que sigui).

Així, i resumint, només diré que la nova singlada que ara començo serà amb les mateixes il·lusions que quan ho vaig fer amb Calix Permixtio i espero tenir la mateixa bona acollida que com amb aquest.

Per últim diré que el Calix seguirà igual que sempre, amb els mateixos temes, tan sols el que passa és que li ha nascut un germà, però més especialitzat i que hi parla diferent, però l'essència es la mateixa: distreure’m i distreure, res més.

¡Ah! se m'oblidava, també hi haurà sempre algún enllaç i aquest, como no, El de Calix Permixtio. Es evident que el deixo per si és el primer cop que entres aqui i no coneixes l'altre blog.
Així que ho gaudiu.

Salut, The Damned.

Calix Permixtio


2 comentarios:

JoRDi JVR dijo...

Molt bona idea i un nom molt ben trobat. Com pots veure jo com a maleït malalt del tema que soc t'aniré seguint..i gràcies per enllaçar-me!
Felicitats i llarga vida al Calaix per Mistos!
Salut company.
JordiJVR

The Damned dijo...

Moltes gràcies pels comentaris i per afegir-te a llista. Estaré molt content de veure't per alli. Espero poguer fer un blog força interessant i que agradi a tothom.
Ademés es evident que quan a un li agrada una bona feina la donarà a conéixer, així que ha estat un plaer enllaçar-te.
Una salutació.
Albert