viernes, 18 de febrero de 2011

Llocs i Elements amb Historia a Barcelona

Passejar per Barcelona és sempre molt interessant i algú que tingui l’ull ben obert hi podrà trobar sovint descobertes en els indrets menys pensats.

A ningú escapa que Barcelona es una ciutat amb molta història que oferir i on sempre la podem trobar a simple vista. Però de vegades hi ha que buscar aquells elements que ens parlen de temps passats i que, o no són prou coneguts a nivell turístic o be acostumen a passar desapercebuts. Hi ha elements a la nostra ciutat pels que hi podem passar per davant cents de vegades i mai ens hem parat a mirar amb deteniment. Això pot ser l’escut d’una casa gòtica o la inscripció que no està prou a la vista, o aquella entrada que hi passem, però que anem tan depresa degut al tràfec de la vida d’avui dia, que no ens l’hem mirat mai.
Avui com a una mena de joc, m’agradaria mostrar unes poques fotos amb certs elements que, potser poden ser coneguts de seguida o bé, ser totalment aliens als nostres coneixements sobre elements artístics i històrics dels nostres carrers.

Totes són fotos de la ciutat de Barcelona, algunes estan a simple vista, d’altres es tenen que anar a buscar. Però el denominador comú de totes elles es que estan a la ciutat i que són visibles a peu de carrer.
Així doncs, proposo la juguesca de que intentin identificar el lloc on es troben els elements que surten a les fotos. En el següent post aclarirem l’enigma, encara que crec que tothom ho reconeixerà al primer cop d’ull.
Com a pistes diré que la foto 13 no s’ha de confondre amb un altra del mateix estil que hi ha en un lloc diferent i és molt més coneguda. I per altre banda que les fotos 14 i 15 pertanyen al mateix lloc i estan una al cantó de l’altra.
¡Ànim, deixeu les vostres propostes en els comentaris!


Salut.
The Damned.


LES FOTOS



















































































































No hay comentarios: