jueves, 31 de marzo de 2011

Descobert un accés romà a la gran plaça pública de Tarraco.Segons un breu publicat ahir 30 de març per La Vanguardia i firmat per O. Margalef, arqueòlegs de l’Ajuntament de Tarragona han posat al descobert el que seria un dels accessos laterals a la gran plaça pública de Tarraco. Es tracta d’un túnel que es troba dins la casa medieval de Ca l’Agapit, a la part alta. Al túnel s’hi accedeix per una cisterna datable amb anterioritat a la descoberta i segons La Vanguardia les mides d’aquest túnel són de 3’5 metres d’alçada per 3’3 d’amplada i uns 14 metres de longitud.
Conforme a Imma Teixell, arqueòloga de l’Ajuntament tarragoní, aquest era un accés lateral de servei ràpid, utilitzat principalment pels funcionaris. Aquests exercirien la seva tasca en el perímetre porticat de la gran plaça, on es trobaven les dependències de l’administració imperial.
La Vanguardia apuntava que un cop netejat de terres i ceràmiques sense valor, l’Ajuntament de Tarragona vol incloure aquest accés a la seva visita turística de la ciutat romana.


No hay comentarios: